Kuchnia meksykańska
Kategorie: Biznes i ekonomia, Dla dzieci, Edukacja, Informatyka, Inne, Języki obce, Literatura, Nauki społeczne, Poradniki, Prawo, Przewodniki i podróże, Psychologia

Autor: O-press
Cena: 6.40 zł
Data wydania: 2012-04-10
Liczba stron:112
Oprawa:
Format eBook:


W prezentowanej książce nie znajdą Państwo prastarych przepisów na frykasy ciągle jeszcze serwowane w niektórych regionach Meksyku - wymienić tu choćby można chapulines (świerszcze ze stanu Oxaca), escamole (jajeczka mrówek) i huitlacoche (grzyby pasożytujące na kukurydzy). Nawet jeśli takie dania mogłyby być ciekawym doświadczeniem kulinarnym, to już z dostępnością składników troszkę gorzej... Za to znajdą Państwo inne meksykańskie dania, co ważne przyrządzane z produktów bardziej tradycyjnych.