Delicje i łakocie

Delicje i łakocie
Delicje i łakocieDelicje i łakocie
Autor:

Cena: 44.90 zł   

Data wydania:
Liczba stron:272
Oprawa: twarda

Fragmenty książki: http://septem.pl/eksiazki/delicj.htm



Zanurz się w morzu pyszności!

  • Batony, babeczki, chałwa i baklawa, czyli jak przygotować szybką przekąskę na poprawę humoru
  • Kremy, naleśniki i desery na ciepło, czyli jak zaskoczyć gości i umilić sobie czas po ciężkim dniu
  • Napoje rozgrzewające i orzeźwiające, czyli jak rozświetlić zimne dni i z fantazją przeżyć gorące
Desery, łakocie, pyszności sezonowe i całoroczne... Któż z nas jest w stanie oprzeć się oszałamiającym aromatom bananów w czekoladzie, przejść obojętnie obok marcepanu, ciepłych lodów czy orzeźwiającej owocowej lemoniady? Każdy deser smakuje jednak o niebo lepiej, jeśli przygotujesz go własnoręcznie, dodasz ulubionych przypraw i szczypty kulinarnego szaleństwa. Jeśli szukasz inspiracji albo gotowych, sprawdzonych, odlotowych przepisów — zajrzyj do książki Delicje i łakocie . Jej autorka to specjalistka od łakoci, odważna eksperymentatorka i hedonistka zarazem. Wśród jej niebanalnych propozycji znajdziesz grillowane ananasy z miętą, czekoladowe ciasto z płynnym środkiem i... bezalkoholowe piwo imbirowe!

Śmiało wkrocz do królestwa smakołyków! Paulina Krajewska, gospodyni Kulinarnego Bloga Roku 2011, pokaże Ci, jak zrobić pyszne batony, zdrowe koktajle, delikatne kremy i domowe pralinki (swoją drogą znacznie smaczniejsze niż te ze sklepu!). Żaden z podanych tu przepisów nie jest anonimowy, każdy ma swoją historię i miejsce w życiu autorki. I uwaga! Niemal przy wszystkich podana jest dodatkowo wersja light dla liczących kalorie, chociaż zwolennicy drakońskich diet raczej nie znajdą tu nic dla siebie.
Wszystkim życzymy niezapomnianych rozkoszy podniebienia.

Zapomnij o kaloriach i połasuj w kuchni!



Paulina Krajewska — mistrzyni kuchni, eksperymentatorka kulinarna, podróżniczka. Od 2010 roku prowadzi blog Just My Delicious, w 2011 roku wyróżniony tytułem Kulinarnego Bloga Roku. Paula zajmuje się również stylizowaniem jedzenia podczas sesji zdjęciowych oraz redaguje przepisy dla magazynów i marek.

„Mam nadzieję, że znajdziesz tu przepisy, które z chęcią przygotujesz w swojej kuchni, mnóstwo inspiracji oraz radość z kulinarnych eksperymentów”.

Paulina Krajewska