Instruktaż stanowiskowy bhp na stanowisku kelnera
Kategorie: Biznes i ekonomia, Dla dzieci, Edukacja, Informatyka, Inne, Języki obce, Literatura, Nauki społeczne, Poradniki, Prawo, Przewodniki i podróże, Psychologia
Instruktaż stanowiskowy bhp na stanowisku kelnera
Autor: Waldemar Klucha
Cena: 34.16 zł 49.08 zł
Oszczędzasz: 6.8712 zł
Data wydania: 2014-12-15
Liczba stron:25
Oprawa:
Format eBook: pdf
Autor: Waldemar Klucha
Cena: 34.16 zł 49.08 zł
Oszczędzasz: 6.8712 zł
Data wydania: 2014-12-15
Liczba stron:25
Oprawa:
Format eBook: pdf
Pracownik zatrudniony na stanowisku kelnera wykonuje wiele czynności związanych z obsługą gości w zakładach gastronomicznych podczas imprez, przyjęć okolicznościowych (np. poza zakładem gastronomicznym), świadczenia usług cateringowych. Do podstawowych jego obowiązków należy przede wszystkim przygotowanie sali konsumpcyjnej, obsługiwanie klientów zakładu, serwowanie potraw i napojów, pobieranie za to należności, obsługa klientów w ogródku na zewnątrz budynku. Przeprowadzanie instruktażu stanowiskowego ma na celu uzyskanie przez pracownika zatrudnionego na stanowisku kelnera informacji oraz zdobycie wiedzy z zakresu wymogów bezpiecznej pracy.